7 april 2013
11:30

Bälinge IF

Referat: Bro IK - Bälinge IF

Årets första tävlingsmatch spelas på Kungsängens IP mot Bro. Vi tar tag i spelet från minut 1 och det dröjer inte länge förrän Anton håller sig framme och gör 1-0 på en hörna frint framskarvad av Victor. Vi fortsätter att styra matchen men vi lyckas inte göra mål och när Bro i den 34: minuten gör 1-1 känns det inte riktigt rättvist. Strax efter avspark så går en lång boll mot Victor på högerkanten och han spelar smart in den framför mål där Anton dyker upp igen och sätter tvåan. Psykologiskt mycket viktigt mål då vi går till halvtidsvila i ledning. I halvtid pratar vi om att försöka få bättre koll på Bros nummer 21 som gör lite vad han vill på planen när han får tag i bollen.
I början av andra halvlek har vi flera riktigt vassa chanser men bollen vill inte in - stolpen och ribban är inte våra vänner idag. Till slut så får Samuel B bollen till DG som lyckas trycka dit trean i 19:e minuten och det känns som att matchen är vår; då slappnar vi av lite och Bros nummer 21 springer igenom och gör 3-2 strax efter. Efter lite hönsgård på planen så tar vi åter tag i taktpinnen och Victor gör 4-2 i den 31:a minuten efter ett fint pass från matchens spelare DS. I slutsekunderna snor Alex åt sig bollen och dribblar förbi försvaret och fastställer slutresultatet till 5-2.
Skönt med årets första seger och nu är vi vidare i DM - nästa match mot Sunnersta.